Köpa Ethereum

I denna otroligt snabba världen av kryptovalutor så har Ethereum valutan relativt snabbt blivit en av de absolut främsta och mest eftertraktade kryptovalutorna på marknaden. Då detta är den största kryptovalutan efter Bitcoin så är det nu allt fler som väljer att köpa Ethereum online.

Detta då den har mängder av användningsområden som DApps, smart contracts och mycket mer. Om du planerar att köpa Ethereum så är det viktigt att du förstår dig på hur det fungerar med processen och de olika plattformarna som du kan handla Ethereum hos. Dessa kan du hitta här hos oss.

Vad är Ethereum?

Innan vi går in på djupet gällande hur du kan köpa Ethereum så är det viktigt för dig att förstå vad denna kryptovaluta faktist är. Ether kryptovaluta är inte enbart en kryptovaluta utan det är även en decentraliserad plattform som möjliggör det för smart contracts och användingen av DApps. Valutan skapades i 2015 av entreprenören Vitalik Buterin och har sedan dess blivit en stor och central del av den globala blockchain ekonomin.

Varför Köpa Ethereum?

Det finns idag mängder av olika anledningar till varför allt fler investerare väljer att köpa Ethereum. Den största anledningen är att den har en otrolig användbarhet. Ethereum är en av de enda plattformar som erbjuder sina brukare möjligheten att bygga så kallade decentraliserade appar samt att skapa smart contracts, vilket har en enorm fördel för branscher som sjukvård, finans och fastighet.

En annan riktigt bra anledning till varför du borde köpa Ethereum är att Ethereums kursens konstant ökar. Exakt som med alla andra kryptovalutor så flukturerar priset på Ether mycket, detta innebär dock för dig att du har en stor potential att tjäna stora summor pengar.

köpa-ethereum

Framtiden för Ethereum

Ethereum använder sig utav en dynamisk plattform som fortfarande utvecklas och växer fortfarande över tiden. Med skapandet av Ethereum 2,0 så har en uppgradering skett som förbättrar skalbarheten samt säkerheten skett.

Just därför beräknar man att Ethereum valutan kommer att vara en stark kraft inom kryptovaluta världen.

Hur man Köper Ethereum

Skapa dig en krypto plånbok

Innan du kan börja köpa Ethereum så kommer du behöva en så kallad kryptoplånbok. Det finns idag mängder av olika kryptoplånböcker som du kan använda dig utav. Detta inkluderar digitala plånböcker, mjukvaroplånböcker och hårdvaruplånböcker. Det är otroligt viktigt att du väljer en plånbok som är både säker och pålitlig.

 

Välj din Handelsplattform

Nu när du har en kryptoplånbok så är det dags för dig att välja en handelsplattform som du kan köpa Ethereum på. Det finns idag mängder av olika plattformar som du kan välja mellan. Detta inkluderar kryptovaluta börser och mäklare. Några av de populäraste Ethereum börser är Coinbase, Kraken, Binance och Bitfinex.

 

Köp Ethereum

Nu när du har valt en handelsplattform som du kan köpa Ethereum på antingen genom fiatvalutor som SEK, EUR eller USD eller genom andra kryptovalutor som Litecoin eller Bitcoin. Hur du går tillväga för att börja köpa Ethereum snabbt varierar helt och hållet på vilken handelsplattform du väljer.

Säkerhetsöverväganden

När du ska köpa Ethereum snabbt så är det otroligt viktigt att du har säkerhet i åtanke. Här nedan så hittar du några saker du ska tänka på:

1 Säker Plånbok

Det är viktigt att din kryptovaluta plånbok är säker emot alla eventuella hot. Tänk på att alltid använda dig utav ett starkt lösenord.

2 Tvåfaktorsautentisering (2FA)

Aktivera alltid tvåfaktorsautentisering hos den handelsplattformen som du vill använda dig utav. Detta kommer att skydda alla dina konton ifrån obehörig åtkomst.

3 Undvik Phishing-attacker

När det kommer till länkar och epost meddelanden så ska du alltid vara försiktig då det kan handla om phising försök. Du ska alltid kontrollera att du befinner dig på rätt hemsida och att allt är säkert.

Lagring och Hantering av Ethereum

Efter att du har köpt Ethereum så är det viktigt för dig att förstå hur du ska kunna lagra och hantera alla dina tokens på det säkraste sättet. Som vi tidigare nämnde så är det nödvändigt för dig att ha en kryptovaluta plånbok för att kunna lagra dina Ethereum.

Förutom detta så är det även viktigt att du gör en säkerhetskopia på din plånbok för att hålla den uppdaterad och skyddad emot förlust eller stöld.

Sammanfattning

Det kan både vara väldigt spännande och exhalterande att köpa Ethereum samt att det är en bra investering. Det är dock viktigt att du alltid gör din egna efterforskning och förstår dig på hur hela processen fungerar.

Genom att du följer de steg som vi har presenterat här i denna guide så kommer du att vara medveten om alla säkerhetsaspekter samt kommer du att kunna veta om detta är en bra investering för dig eller ej.